Блог

Како да напишете одлична „About“ секција на Фејзбук страницата со која подобро ќе ја промовирате вашата туристичка агенција?

Фејзбук бизнис страницата им овозможува на туристичките агенти директно да се поврзат со мрежа од пријатели, членови од...

Дали туристичките агенции имаат база од нивните лојални клиенти, со цел да им прават remarketing секоја наредна сезона?

Со досегашниот, традиционален начин на работење, туристичките агенции за жал немаа ниту можност ниту време да ја менаџираат бизнис интеракцијата со нивните постоечки клиенти.

Како агенциите можат да направат директна онлајн продажба на аранжмани, преговарајќи со клиентите преку телефон?

Во сите развиени земји ширум светот, онлајн купувањето на разноразни производи и услуги е веќе одамна тренд, а туризмот како индустриска гранка го следи ваквиот тренд уште од самиот почеток.

5 совети кои можат да ви помогнат да реализите повеќе продажби како туристички агенти

Покрај сите обврски коишто како туристички агенти ги имате во рамките на вашата работа, самата помисла дека треба да се грижите и за реализирање на што поголем број продажби со цел туристичката агенција да работи профитабилно, може да ви создава голем притисок.

Како да го намалите обемот на телефонски повици во вашата туристичка агенција?

Во текот на високите туристички сезони, особено во текот на летниот период од годината, телефоните во седиштата на туристичките агенции непрестајно ѕвонат.

Не ве бидува со компјутери и стравувате дека нема да го разберете нашиот софтвер? Без грижи, ние сме достапни секој ден, за да одговориме на сите ваши прашања

Како прв софтвер за подобрен менаџмент и автоматизација на целокупното работење и продажните канали на туристичките агенции во Македонија, налик на светските букинг платформи, Merakzy се врати на пазарот во 2018 година со подобрена визија и ревитализирана енергија.

Време е да ги исфрлите летоците и брошурите! Заштедете време и пари за маркетинг со помош на „MerakzY“

Секоја туристичка сезона, македонските туристички агенции вложуваат многу време, пари и енергија во дизајнирање и печатење илјадници примероци од летоци, брошури и каталози за промоција на нивните аранжмани.

Како за неколку секунди да проверите кои се слободни соби во вашите сместувачки објекти?

Рапидниот раст на е-трговијата во светски рамки, континуирано го менува начинот на функционирање на голем број индустриски гранки, а туризмот уште од самите почетоци го следи овој глобален тренд, со појавата на светските букинг платформи кои денес масовно се користат ширум светот.

Си попречувате во работата со колегите и субагентите? Еве како до подобар менаџмент во агенција и помалку телефонски повици

Во македонскиот туризам, голем дел од процесите се одвиваат на традиционален начин, кој е премногу бавен за времето во коешто живееме и не е соодветен на потребите на модерните луѓе.

Што го прави еден туристички агент успешен во својата работа?

Работата на туристичките агенти е тешка на почетокот, но со тек на време, преку истражување, учење од поискусните агенти, добра организација и постојана едукација, успехот е неизбежен.